Ceintuurbaan 15, 8022 AW, Zwolle
+31(0)38-2031007

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het is altijd heerlijk om even vragen te kunnen stellen. Tenminste, dat vinden wij! Want wat is leuker dan je even goed verdiepen in een leuk product? Hieronder kan je de meest gestelde vragen vinden. Nou ja, laten we eerlijk zijn: die hebben wij voor jou bedacht. Mis je een vraag? Stuur ons dan even een mailtje via de contact pagina.

Oh ja: en het geluid… dat komt van de 3d printers uit onze 3d print farm.

Dat is een goede vraag. Zeker, Plokko is verslavend! Onze ervaring leert dat je die verslaving pas echt gaat ervaren als je Plokko’s in je handen hebt. We zien dat mensen de neiging hebben de hele tijd Plokko’s in en uit elkaar te trekken. Soms tot het neurotische toe. Het kan daarin ook heel afleidend zijn. Bij ons intern heeft dit recentelijk zelfs geleid tot een ruzie in een relatie. Het vriendje van onze stagiaires had alleen nog maar aandacht voor ons maak-het-zelf materiaal. Niet meer voor z’n lief. Gelukkig is door kordaat ingrijpen van de stagiaire dit probleem opgelost.

Het mooie van Plokko is dat als je er iets mee maakt, je de materialen ook weer heel makkelijk opnieuw kan gebruiken. Past een kast in de huidige vorm niet in je nieuwe huis? Of wil je een andere opstelling? Veranderen van Plokko-meubels is heel makkelijk. Haal alles uit elkaar… en begin weer te bouwen. Ook onze lampen kan je naar eigen smaak veranderen. Je kan de materialen dus voor 100 procent opnieuw gebruiken. De connectoren (Plokko’s) zijn gemaakt van biobased plastic. We gebruiken beukenhout voor onze stokken. Beide materialen zijn 100 procent afbreekbaar, al kan dat in het geval van Biobased plastic wel enige honderden jaar duren. En dat is maar goed ook… want de Plokko’s moeten natuurlijk niet zomaar uit elkaar vallen.

Ja, we hebben regelmatig vacatures. Zowel voor stages als voor betaald werk. Check hier de Plokko vacatures: www.plokko.com/vacatures

Ja, zeker! Dat is heel goed mogelijk. Binnenkort zullen we op de website een pagina maken waar je de 3d-bestanden van Plokko kan downloaden. In de nabije toekomst gaan we zelfs een online design tool op de site zetten, waarmee je je eigen Plokko’s kan ontwerpen.

Je kan Plokko bekijken bij ons op kantoor. Daarnaast zal Plokko binnenkort te bezichtigen zijn bij diverse winkels. Voor een overzicht van onze dealers, ga naar onze reseller pagina.

We zien dat mensen vrij makkelijk het bouwen met Plokko oppakken. Het grappige is dat er meerdere type Plokko-bouwstijlen te onderscheiden zijn. Je hebt de mensen die echt alleen maar met connectors bouwen en mensen die juist veel de grijpconnector gebruiken. Of jij dus een grijper of een connector-type bent… dat kan je zelf bepalen. Leuk is om ook eens een andere bouwstijl te proberen. Je komt dan weer tot heel andere oplossingen. Wil je uitvinden wat voor bouwstijl je hebt? Bestel dan een ontwerp-pakket.

Ja, Plokko is heel erg geschikt om te gebruiken in het onderwijs. Samen met onze partner Grote Broer hebben we een leskist ontwikkeld voor de 3d printer voor het Primair Onderwijs. Je leert met deze leskist heel veel over 3d ontwerpen, 3d printen en het bouwen met Plokko’s.

Plokko’s zijn bedacht door Albert Barth in de kerstvakantie van 2014-2015. Hij had drie 3d-printers geleend van de Stadkamer te Zwolle, met het doel er les mee te gaan geven. Om eens uit te vinden, hoe die printers werken, had hij ze mee naar zijn mancave meegenomen en is hij begonnen met ontwerpen en printen. Ambitieus als Albert was, wilde hij een meubelstuk maken… Al snel had hij een paar connectoren gemaakt, stokjes erbij en klikken maar. Zo begon het allemaal.

De connectoren van Plokko worden geprint op een 3d printer. Omdat 3d printers nog niet heel snel gaan, hebben we er meerdere. Daardoor kunnen we per dag een heleboel lampen en kasten printen!

Hieronder zie je een filmpje van onze 3d print farm.

Heel veel verschillende mensen. We zien natuurlijk heel veel Plokko lampen hangen bij mensen thuis. Maar ook interieur-architecten weten ons product te waarderen. Zij gebruiken het om huizen, scholen en kantoren in te richten. Maar Plokko’s zien we ook terug in winkelinrichting. Heel divers dus! 🙂

Ja, natuurlijk! 🙂 Ook als zelfstandige ontwerper, mag je met Plokko’s ontwerpen. Op dit moment werken we samen met diverse partijen die Plokko’s gebruiken  voor hun eigen idee.

We nodigen je graag uit om mee te doen! Stuur ons even een berichtje, dan kijken we samen hoe we dit verder op kunnen pakken.