Ceintuurbaan 15, 8022 AW, Zwolle
+31(0)38-2031007

Educatie

Plokko voor op school

We hebben een speciaal programma ontwikkeld voor op de basisschool. Het lesprogramma laat kinderen kennis maken met de 3d printer en product design.
Ook voor het voortgezet onderwijs is er een lesprogramma met 3d printen en productdesign.

Lesmethodiek voor Primair onderwijs

Gedurende een lessenserie van ongeveer 8 tot 10 lessen leren kinderen hun eigen Plokko-onderdeel te maken. Ze doen dit in het online designprogramma TinkerCad. Aan de hand van onze methodiek laten we ze kennis maken met productdesign, 3d ontwerpen en het bouwen met Plokko’s. In onze lesmethode ervaren kinderen  wat het is om zelf producten te ontwerpen. Ze ontdekken dat het nog niet zo makkelijk is! Maar… dat het ze het wel kunnen. Tegelijkertijd is het voor school leuk. De 3d printer (die meestal ergens in een hoekje staat), kan opeens gebruikt gaan worden. Last but not least… ze maken echt iets nuttigs. Het onderdeel dat ze bedacht hebben, kunnen ze ook echt mee gaan bouwen. En na elke les zijn er weer meer Plokko’s voor op school om mee te bouwen!

Workshops voor Voortgezet Onderijs

Wilt u een workshop boeken voor uw klas, collega’s, makersclub of vereniging? Wij geven workshops 3d printen, product design en Plokko. Onze workshops duren 75 minuten, 90 minuten of 120 minuten. Met de workshops sluiten we aan op het niveau van uw deelnemers.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ons via info@plokko.com of vul het formulier onderaan de pagina in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen voor workshops spelen we door aan onze partner Grote Broer (workshops voor primair onderwijs) of Kleinkunstig (workshops voor Voorgezet Onderwijs).